Priser

Her på siden finder du vejledene priser ved salg af nedlagt vildt, klargøring til eget forbrug samt nogle af de regler og betingelser, der gør sig gældende.

Al afregning er ikke brækket vægt, men vægten efter skinning og fradrag for skudskade.

VED SALG AF NEDLAGT VILDT

KLOVBÆRENDE VILDT:

  • Sika               30 kr. kg. + moms
  • Rådyr            25 kr. kg. + moms
  • Dådyr            25 kr. kg. + moms
  • Krondyr         25 kr. kg. + moms
  • Rålam           10 kr. kg. + moms

Al afregning er uden hoved, ben, skind og kasserede dele

FUGLE VILDT:

  • Fasanhøne   4 kr. + moms
  • Fasankok      6 kr. + moms
  • Gråand          8 kr. + moms

Der afregnes ikke for ødelagte fugle

VED KLARGØRING TIL EGET FORBRUG

FINPARTERING:

  • Rådyr             700 kr.
  • Dådyr             950 kr.
  • Kronkalv        950 kr.
  • Krondyr        1200 kr.

Finpartering - klik her

Finparteringen af rådyr indeholder:

  • Skinning
  • Fileter løsnes fra rygben
  • Sølvsenen fjernes
  • Køllerne udbenes men holdes hele (med mindre andet er aftalt)
  • Nakke udbenes
  • Bryst udbenes
  • Bove udbenes
  • Nakke, bryst og bove laves til gullasch og fars.

Finparteringen af krondyr indeholder:

  • Skinning
  • 2 snørede tykkamsstege – steges til gennemstegning
  • 2 rygfileter – steges hele, i stykker eller bøffer
  • 4 skanker – til osso buko
  • 2 inderlår – til roastbeef eller bøffer
  • 2 tykstege – til bøffer
  • 2 klumper – til skiver som kan fyldes og rulles
  • 2 yderlår – kan evt. ryges
  • 2 culotter – små hverdagsstege
  • 2 cuvetter – små hverdagsstege
  • 2 lårtunger/mignon – steges hele som mørbrad (rød eller rosa)
  • 2 mørbrad                                               
  • Rester skæres til store tern til beuf bourgenion, små gullaschtern og hakkekød

GROVPARTERING:

  • Rådyr            400 kr.
  • Dådyr            550 kr.
  • Krondyr        550 kr.

Grovpartering - klik her

Grovparteringen indeholder:

  • Skinning
  • 2 bove
  • 2 køller
  • Bryst
  • Ryg
  • Hals
RYGNING OG FORARBEJDNING:

  • Røget rådyr  dyrekølle                  125 kr. pr. stk.
  • Røget krondyr dyrekølle                50 kr. pr. kg.
    – yderlår eller klump
  • Spegepølser                                  35 kr. pr. stk.
    vægt pr. stk. Ca. 550g.
  • Pølser til grill                                  40 kr. pr. kg.

Ovenstående er priser for indleveret kød til eget forbrug

AFREGNING:

Nogle gange kan en afregning forekomme for lav, og man kan have  en fornemmelse af at være blevet snydt. Det er dog vigtig at have i mente at det her er fødevarer af høj kvalitet, som skal sælges. Fødevarer, der skal serveres på store vildtbuffeter på kroer og restauranter for mange mennesker ad gangen. Så når dyrlægen anviser, hvad der skal skæres bort, er det ikke op til diskussion, uanset hvor overdrevent, det end kan virke.

Den så frygtelige og omtalte listeriasag er et slående eksempel på, hvad vi har med at gøre. Listeria forekommer vidt udbredt i naturen hos vilde dyr, planter og i jorden. Listeria er ikke i kødet, men påføres via omgivelserne. Så med en god hygiejne og grundig behandling af vildtet, vil der som oftest opnås en højere afregning.

Vi skal leve af tilfredse kunder og gode samarbejdspartnere, så med grundighed og omtanke kan vi hjælpe hinanden til bedre fødevarer, bedre økonomi og ikke mindst et bedre samarbejde.