Jægeren

Når du går på jagt kræver det nøjsom planlægning og omtanke. Du klæder dig i naturens farver, bevæger dig lydløst, tager højde for vindretning, kuglefang med mere. Den samme grundighed bør du have med i dine tanker, når vildtet er nedlagt.

REGLER FOR INDLEVERING AF VILDT:

  • Vildt bør nedkøles hurtigst mulig samt indleveres eller bringes til vildtdepot med køl.
  • Fuglevildt skal hænges op 2 og 2

Klovbærende vildt:

  • Indleveres uden hoved (afskæres i nakkeknuden)
  • Uden, for- og bagben (afskæres i leddet)
  • Handyr leveres med testiklerne på.

OBS!
Alt vildt skal leveres sammen med en jægererklæring.

Har jægeren ikke gennemgået fødevarestyrelsens ID/uddannelse i AM, skal lever, hjerte, lunger samt nyrer afleveres sammen med dyret på en sådan måde, at det tydeligt fremgår hvilket dyr, det har tilhørt.

Sådan bør du gøre

Du bør i din bil have en rulle afdækningsplast samt nogle store fryseposer til lever og hjerte. Bring dyret hen til et plan og hygiejnisk sted, bred dit afdækningsplast ud og læg dyret herpå. Bræk det med din skarpe og rene kniv. Vær omhyggelig med at få det hele med og undgå at perforere mave og blære. Undlad at åbne låsen (nøglebenenes samling ved køllerne). Vend derefter dyret og tøm for blod. Undgå at skylle dyret med vand. Dyret indleveres direkte til Østjyskvildt eller til registreret vildtdepot med køl.

TJEKLISTE:

  • En rulle afdækningsplast
  • Fryseposer til lever og hjerte
  • Placere dyret på afdækningsplast, på et hygiejnisk og plan sted
  • Bræk det med ren og skarp kniv
  • Undgå at perforere mave og blære
  • Undlad at åbne låsen (nøglebenenes samling ved køllerne)
  • Tøm dyret for blod
  • Undgå at skylle dyret/kødet med vand
  • Indleverer direkte til Østjyskvildt eller registeret vildtdepot med køl